piatok 2. novembra 2012

You Only Live Once.

Tento článok je úplne odveci, ale musím vám to sem napísať... 

Včera sa na motorke zabil Mitch Lucker, spevák deathcorovej kapely Suicide Silence. Nemám ich veľmi v obľube, poznám pár pesničiek, ale to čo som dneska videla na tumblr ma úprimne zarazilo.


V skratke, nejaká silná fanúšička One Direction sa povyšuje nad ostatných, a hovorí na Mitcha, že je len "emák, ktorý sa rezal" a tak zomrel. Čo je to s ľuďmi v dnešnej dobe?
Dobre. Nevravím, že musí milovať tú kapelu. Ale mala by prejaviť aspoň kúštik rešpektu. Nikto si nezaslúži zomrieť. No a čo, že vyzeral ako vyzeral, alebo bol v tej kapele? Má malú dcérku aj ženu, má otca, či mamu. Títo všetci a aj jeho fanúšikovia za ním smútia. 

Zaslúžil si zomrieť? Jeho dcérka si zaslúžila stratiť otca? Mitch bol obrovská inšpirácia pre tisícku ľudí, ktorým pomohol v ťažkých časoch. 
Normálne sa mi až rozum zastavuje, keď vidím, ako neúctivo sa niektorí ľudia chovajú, myslia si, že sú "cool", keď niečo takéto povedia. 
Zoberme si to z druhej strany. Keby náhodou zomrel nejaký člen One Direction, alebo inej popovej kapely, a človek označovaný ako "emák, satanista,..." by napísal niečo podobné, na jeho hlavu by sa znieslo tisíc obvinení, ako je strašný, nech sa ide rezať, a podobne.
Lenže v tomto prípade sa tej nechutnej p*če zastanú aj iní. To by si zaslúžilo prefackať. Nevravím, že všetci sú takí, ale toto mi už začína liezť na nervy.
Tento otrasný svet, kde si hocikto myslí, že je poriadku povedať niečo podobné. 
Jasné, každý má právo vyjadriť svoj názor. Ale čo je veľa, to je veľa. Ľudia by sa mali spamätať a rozmýšľať nad tým, koho city ich slová zrania.


Čo si o tom myslíte vy?

7 komentárov:

  1. že je pekne ujebaná krava ... nechápem takých dementov...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak toto je moc... Je to normálny človek, ktorý ma zlatú dcérku a tá baba je krava... Súhlasím... Niekedy mám pocit, že directionerstvá, believerstvá a podobné veci nie sú ani o tom, ako ich a ich hudbu máme radi...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. naozaj sa zda ze to nie je o hudbe..teda v niektorych pripadoch...mal by to byt obdiv, inspiracia a nie fanatizmus kedy sa clovek povysuje nad ostatnych...

      Odstrániť
  3. Nepochopím ako niekto môže byť až tak necitlivý...A hodí sa sem otázka - ,,Kam tento svet speje?".

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Som síce fanúšička One direction aj so všetkým, čo k tomu patrí, no takéto správanie nerespektujem... rozmaznané detičky, úbožiaci so slovníkom divokých prascí , násilnici bez budúcnosti. Kde to všetko speje? Nezávidím ľuďom, ktorí sa narodia o 50 rokov dopredu.. Je tu však potrebné položiť otázku.. Prečo sa na tej motorke vôbec zabil? Najčastejšie je dôvodom neprimeraná rýchlosť. Nechcem byť zlá a naznačovať, že si za to môže sám, lebo ako hovoríš, nikto si nezaslúži zomrieť. Radšej už končím a idem si pustiť nejakú rozprávku, kde sú všetci šťastní a žijú naveky ;D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. velmi pekne si to napisala... bohuzial je pravda ze v dnesnom svete neexistuje tolerancia taka aka by mala byt...dneska prevlada skor sebectvo a fanatizmus... nech´su ludia aky chcu stale su to ludia, zive bytosti a maju pravo zit podla seba. za to ze sa nam to nepaci by sme ich nemali sudit..

    OdpovedaťOdstrániť