nedeľa 21. apríla 2013

Life Goes On 11.


This is the start of something beautiful
This is the start of something new
You are the one who'd make me lose it all
You are the start of something new


Louisiana

„Práve si si získala veľmi mocného nepriateľa,“ vyhlásil Louis, keď podrobne vyšetril každého z nás. Všetci chalani sa smiali, iba Niall zostal úplne apatický a ja som sa snažila byť vážna.
„Myslím, že tu máš ešte trochu pasty,“ povedala som mu a pichla prstom na koniec nosa. Louis zaškúlil, aby si tam dovidel a ja som vybuchla do smiechu.
„Však počkaj. Mocný Tommo Tomlinson si ťa podá.“
„Už sa bojím. Ale na moju obranu, Liam mi pomáhal!“
„Čo? Ja? Nikdy!“ Louis sa rozbehol a hodil sa Liamovi na chrbát, čo spôsobilo, že sa obaja zvalili na zem. Prevrátila som oči a pohľadom pátrala po niekom, kto by vyzeral, že čaká práve na nás.
Objavili sa pred nami dve ženy, ktoré sprevádzali traja čiernoši. Na tričkách mali nápis Comic Relief, a mne došlo, že musia byť z nadácie. Zamierila som im v ústrety, a na tvári sa im zjavil náznak úsmevu.
„Vy ste Louisiana?“ spýtala sa ma prvá žena. Prikývla som. Vystrela ku mne ruku a predstavila svoju kolegyňu, rovnako ako pomocníkov z nadácie. Ja som sa snažila nejako skoordinovať chalanov, a potom sme vyrazili k východu.
Na ceste do centra Ghany nám viac porozprávali o nadácii, ich práci a našom programe. Všetky okná sme mali stiahnuté dolu, a priamo na koži som cítila tú Africkú horúčavu. Vyprahnutá zem, malé chudobné štvrte, vonku prevažne deti. Očarene som sledovala nové prostredie a snažila sa z neho poňať čo najviac.
Dorazili sme k budove, v ktorej sme mali byť ubytovaní. Tam sa objavilo už trochu viac zelene, udržiavaná záhrada a príjemné prostredie.
Skoro všetky otázky som vyslovovala ja, chalani mlčali a zaujato počúvali. Na recepcii sme dostali kľúče od našich izieb. Liam bol s Niallom, Louis, Harry a Zayn spolu, ja našťastie sama.
Zariadenie bolo skromné, iba posteľ, skriňa, okno s výhľadom do záhrady, ale aj samostatná kúpeľňa. Obedovali sme s ďalšími členmi nadácie, ktorí nás potom vzali na obhliadku okolia.
Bola som unesená. Z tej krajiny vyžarovala toľká energia, a sila. Prihlúplo som sa usmievala na všetky malé deti, čo nás obklopovali, a potom sa pridali k nám.
Onedlho sme utvorili malý sprievod, a ja som foťákom cvakala čo sa dalo. Chalanom na tvári žiarili obrovské úsmevy, dokonca aj Niallovi, deti ich držali za ruky, smiali sa.
„Ahoj,“ potiahlo ma za lem trištvrťových nohavíc zrazu malé dievčatko, a ja som si kľakla, aby som sa vyrovnala jej výške.
„Ahoj maličká. Ako sa voláš?“ spýtala som sa jej jemne s úsmevom.
„Asha,“ povedala potichu.
„Chceš sa k nám pridať?“
Pomaly prikývla, a ja som ju zdvihla do vzduchu. Vysadila som si ju na plecia, a ona sa ma pevne chytila. Nevážila o nič viac než pierko.
„Aj ja, aj ja!“ zrazu som bola obkľúčená davom džavotajúcich detí, a so smiechom som si jedného chlapca vzala do náručia, ďalšieho chytila za ruku. Asha veselo jednou rukou kývala, každým krokom bolo okolo nás viac detí.
„To je úžasné,“ povedala som mužovi z nadácie, ktorého tvár som nevedela zaradiť k menu. Iba sa na mňa vrúcne usmial a vzápätí som bola strhnutá do davu.
Predrala som sa smerom k Liamovi, ktorý tiež držal v náručí chlapca a smial sa na plné kolo.
„Cítiš to?“ spýtal sa ma.
„Čo?“
„Tú energiu. Tú radosť.“
„Samozrejme. To sa nedá prehliadnuť.“
„Také úprimné emócie len tak ľahko nenájdeš. Sú naozaj radi, že sme tu, aj keď nás vôbec nepoznajú, proste...“
„Ja viem, Liam,“ usmiala som sa naňho a on ma chytil za voľnú ruku. Rozbehli sme sa dopredu a všetci nás s krikom nasledovali. Bola som si takmer istá, že ten úsmev z mojej tváre už nikdy nedostanem dolu.

:)

7 komentárov:

  1. že ty chceš zaviesť to, že spriadaš niečo s Niallom a Harrym no nakoniec skončí s Liamom :O Ja som už tak domotaná, že z toho nevíjdem ani za rok :D Ale super, tešíííím sa na ďalšiu. Objasníš už Nialla ? Prosííím :) xx

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásna časť, ospravedlňujem sa za to, že som minulú časť trochu nepochopila a myslela som si, že Will a Harry sa rozišli (potom mi to všetko došlo) ja viem, som divná :D a táto časť je krásna, ja nemám slov, tie detičky, ako ich opisuješ, fakt je pravda, že deti sú najúprimnejšie stvorenia na svete, majú ten najúprimnejší úsmev na svete, viem to preto, lebo kamoška má malého brata a nič nie je krajšie, keď mi povie "ľúbim ťa" a viem, že to myslí úprimne a naozaj! sorry, zase príliš veľa kecám :D Úžasná časť, si prosto jednička ! :* ... Danka :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. je to úžasne dokonalé :-D rýchlo ďalšiu prosím

    OdpovedaťOdstrániť
  4. dokonalé to je :) :3 užasnéé :) ja to uplne že kompletne zbožnujem :3 a ešte k tomu sa neskutočne teším na dalšiu:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Jéééééééééééééééééj. :3
    Aj ja chcem ísť raz do Afriky. A chcem ďalšiu časť. A...je to úžasné. xx
    *Aďka*

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Vidíš a tu mi ten kontrast zas chýba...Afrika nemôže byť taká ideálna, krásna a veselá...Dokonca ani na prvý pohľad nie. Chcelo by to trošku špiny, zápachu, odpadkov a spol., aby potom lepšie vyniklo niečo krásne...nejaký moment, čo chytí...lebo ke´d je krááásne všetko...tak je to trochu nudné a tie momenty zaniknú...:-)

    OdpovedaťOdstrániť