nedeľa 7. apríla 2013

Life Goes On 06.


What a night it is, when you live like this
And you're coming up beneath the clouds,
Don't let me down
Louisiana


„Paul chce, aby som namiesto neho šla do Afriky,“ povedala som s plnými ústami praženice, čo nebol najlepší nápad, lebo Nathan na mňa nechápavo pozrel. „Čo?“ spýtal sa.
Prehltla som a odpila si z poháru jahodového džúsu predo mnou. „Paul chce, aby som namiesto neho šla do Afriky,“ zopakovala som a odložila vidličku.
„Načo?“
„Vieš čo má tú skupinu?“
„One Direction?“
Pokrčila som plecami. „Asi. A keďže on nemôže, chce aby som ho zastúpila.“
„A ty nechceš ísť?“
„Práveže netuším,“ povzdychla som si a odniesla môj prázdny tanier do drezu.
„S otcom sa ti páčilo, nie?“
Otočila som sa k nemu a zamračila sa. „Veď hej, ale to bolo iné. Ísť sama do Afriky s bandou nejakých chalanov sa mi príliš nepozdáva.“
„Ako tvoj dozor by som povedal, že nechoď, ale ako ten skvelý brat čo ťa vo všetkom podporí... mala by si ísť.“
„Veď ani neviem, čo tam budem robiť.“
„Pozri... ak by si túto šancu premárnila a potom by sa to celé zopakovalo, ľutovala by si to.“
„O tomto sa vážne nechcem baviť.“

A tak som sa o týždeň opäť ocitla v nemocnici s piatimi chalanmi, z ktorých na mňa traja zazerali, jeden ma ignoroval a s jedným som sa normálne rozprávala.
„Stále nechápem, prečo musí ísť s nami práve ona,“ ozvalo sa z druhého konca miestnosti, očividne si mysleli, že ich nepočujem.
„Ja som tým úplne nadšená, zlatko,“ povedala som smerom k nim, sarkazmus sršiaci z každého slova.
„Harryho si nevšímaj, je len nervózny z jeho priateľky,“ šepol mi Liam a ja som sa naňho vďačne usmiala.
„Aj tak nerozumiem, prečo po mne musia zazerať.“
„Nie sú zvyknutý k sebe niekoho nového pustiť, a navyše, si dievča, ktoré im bude rozkazovať.“
„A tebe to nevadí?“
Mykol plecom a usmial sa. „V tomto prípade mi je to absolútne jedno.“
Povzdychla som si a úkosom pozrela na Nialla, ktorý sedel na stoličke v strede medzi nami a pozeral do zeme.
„A on?“ kývla som smerom k nemu.
„V posledných dňoch sa správa nejako čudne, ale nakoniec mi to aj tak povie. Budem ťa informovať,“ žmurkol na mňa a ja som sa zasmiala. Práve v tej chvíli vošla dovnútra doktorka a so zlovestným plesknutím si natiahla gumené rukavice.
„Začneme s dámou?“ spýtala sa a ja som vyvalila oči.
„Liam,“ zamrmlala som potichu, „ja... strašne sa bojím ihiel.“ Zaryla som mu do predlaktia nechty a zahanbene pozrela na svoje topánky.
„To nič, pôjdem s tebou,“ upokojil ma a postrčil smerom k doktorke. Ešte stále som sa červenala, zatiaľ čo ma usadila na nejaké lôžko a začala si pripravovať veci.
„Nemáš byť prečo zahanbená, každý sa niečoho bojí.“
„Aj ty?“
„Budeš sa mi smiať.“
„Ani ty si sa nesmial. Nebudem, sľubujem.“
Naklonil sa k môjmu uchu. „Mám fóbiu z lyžičiek.“
Zovrela som pery, snažiac sa nevyprsknúť. „Vymýšľaš si,“ povedala som nakoniec.
„Prisahám, spýtaj sa hocikoho,“ povedal vážne. To ma dostalo, a unikol mi jemný chichot, no rýchlo ma to prešlo, keď som zbadala, že sa ku mne blíži doktorka s injekciami.
Vyhrnula som si rukáv, potom odvrátila zrak a chytila Liamovu ruku. Podľa toho ako vyvalil oči asi neočakával taký silný stisk, ale nič nepovedal a ja som zatvorila oči.
Snažila som sa nemyslieť na to, ako mi ihla preniká do pokožky a sústredila som sa na pravidelné dýchanie. Mali sme dostať len dve vakcíny, a na druhý deň ďalšie. Neznášam nemocnice.
Celá roztrasená som šepla Liamovi ďakujem a opustila miestnosť, potom som sa zvalila na stoličku, kde predtým sedel Niall. „Padavka,“ počula som šepnúť Harryho, a cítila som, ako sa ma zmocňuje hnev. Ako si to dovoľuje? Postavila som sa a prešla priamo k nemu.
„Tak počuj ty vlasáč,“ sykla som na neho, „mňa nezaujíma tvoj súkromný život, ale ak máš nejaké komplexy, choď si ich láskavo riešiť inde.“
Otočila som sa na odchod, a zdalo sa mi, že na Louisovej tvári som zazrela náznak úsmevu.

9 komentárov:

  1. úžasné :-D pekne tomu Harrymu naložila :)rýchlo ďalšiu

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tam máš, ty hajzel! :D :D
    Lujizijana: Harry - 1:0 .
    Lúbim to. :3
    *Aďka*

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ach ten Liam, taký starostlivý, ale čo je s Niallom? :/ dúfam, že sa to čoskoro dozvieme ;) a ten Harry :D no pekne mu Ana naložila „Tak počuj ty vlasáč,“ tak toto ma úplne dostalo :D krásna časť, úplne super, teším sa na ďalšiu ... Danka :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Že vlasáč ! :D A ja viem jak to bude pokračovať ! Ona sa dá dokopy s Harrym, že ? Ja to viem ! :D Dobre možno nie, ale tušenie tu je a ženy majú šiesty zmysle takže moja ďalšia nezmyselná teória sa končí. Teš sa na ďalšiu :D skvelé ! xxx

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ďakujem kočky:-* že čo s Niallom sa veru dozvieme a Petti, ako si prišla na Harryho?:D veď on chudáčik je s Will, až takú sviňu z neho nespravím:D alebo?

    OdpovedaťOdstrániť
  6. dokonalééé to je :)) úžasnéé ! :D a toto bude ešte zaujímavéé ! :) takže sa teším na ďalšiu :3 a dufam že bude čo najskor :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tak tiež si tak trošičku myslím že by mohla byť s Harrym ale zasa "nechcem ublížiť" Will -_- :D
    Som z toho strašne na nervy -_- :D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Uplne,ze cupr! Tvuj blog je celej supr! Dostala jsem se na nej zase po delsi dobe a nestacim se divit co za nadhery si tu za tu dobu vymyslela. Tesim se na dalsi dili, jde videt ze hodne rada ctes. Mas uzasnou slovni zasobu a dokazes ji i pouzit coz je umeni. Dnesni dil jak se Lil konecne projevila. Proste super. Nevim co dal bych ti k tomu napsala. Je to proste uzasny a ja nemam slov....
    Efka(: PS: promin za chyby komentar pisu z mobilu, kterej nama ceskou klavesnici ;D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Že vlasáč :DD Ale veľmi som sa potešila, že si sem opäť aspoň maličko vsunula roztomilého brata :D Je to vážne úžasné, páči sa mi, že v tejto poviedke nevystupuje sladký Harry, ale drzý Harry :DD A našla som ďalší spoločný znak medzi Anou a mnou! :3 Takisto mám strašný des z ihiel, nenávidím nemocnice, znudených lekárov, dokonca nemôžem vystáť ani tie hlúpe automaty na kávu! :D
    Veľmi sa teším na ďalšiu kapču ;))

    OdpovedaťOdstrániť