piatok 30. augusta 2013

Spider's Web of Lies 03.

Ani som neodpísala na tie povzbudivé komentáre, ďakujem ženy, za odmenu je tu časť o trochu skôr:) Asi sa vám nebude páčiť ako tá predtým, ale enjoy♥ 



Z poskakovania po izbe ma vytrhne prenikavé zvonenie. Presne si viem predstaviť moju mamu, ktorá stojí pri vchode a vytrvalo drží nalakovaný necht na zvončeku. S povzdychom si zavesím slúchatká okolo krku a stlačím odomkýnacie tlačidlo na bytovom telefóne. Keď je pri dverách, oznámi mi to ráznym zaklopaním
na drevo a ja jej otvorím so slabým úsmevom.
„Ruším ťa?“ spýta sa so zdvihnutým obočím, keď očami prebehne môj vzhľad. Vlasy chvatne zopnuté na vrchu hlavy ružovým štipcom, asi o dve čísla menšie tielko a flanelové pyžamové nohavice. Nos červený, oči akoby som tri dni nespala a rozhorúčené líca.
„Nie, iba som upratovala,“ oznámim jej, či skôr zachrapčím a odstúpim, aby mohla vojsť dnu. Vidím, ako nesúhlasne zovrie pery v znechutení nad mojím bytom, alebo možno nad mojím zdravotným stavom, ale nekomentuje to. Malý priestor, čo nazývam apartmánom musela už dávno akceptovať. Ale teraz navyše vidí celú posteľ zahádzanú šatami, a pod knihami poukladanými na zemi sa jej manévruje ťažko. Prevrátim oči. „Čo ťa sem privádza?“ Viem, že ku mne prichádza iba v najnutnejších prípadoch, a vždy s nejakou správou. Preto opatrne sledujem ako sa usádza na okraj jednej zo stoličiek pri kuchynskom stole, zatiaľ čo ja zaujmem miesto oproti nej a zdvihnem si kolená k brade.
„Máš dohodnutú večeru s jedným mladým džentlmenom.“ Tak, prejdime k priamo veci. Myslím, že som ju prepočula.
„Čo?“ spýtam sa, zložím nohy dolu a nakloním sa bližšie k nej.
„Prosím, Finley,“ opraví ma, „a počula si dobre. Bol na Oliviiných zásnubách, a je to syn mojej dlhodobej priateľky. Vraj si sa mu páčila, preto sme sa obe rozhodli, že jedna večera neuškodí.“
„Prepáč, ale to ste rozhodli vy, nie ja.“ Zatnem zuby, a v duchu sa pýtam, kedy sa moja mama konečne poučí. Toto je štvrtýkrát, čo takéto niečo spravila, a vždy sa mi podarilo odmietnuť. Prednášky o tom, ako nie som schopná sama si nájsť priateľa, počúvam celý rok. „A nevidíš, že na tom nie som najlepšie?“
„O mesiac máš dvadsať. Olivia s Jakeom boli spolu už dva roky v tvojom veku. Aspoň tento raz tomu daj šancu. A do večera ti bude lepšie.“ To je príkaz, smola choroba, nemáš šancu. „Navyše,“ zdvihne prst na zdôraznenie jej slov, „ak pôjdeš, niečo ti sľúbim.“
„Počúvam,“ vydýchnem potichu, z krabice vyšklbnem ďalšiu vreckovku a opriem si chrbát o stoličku.

A to je príbeh o tom, ako som sa ocitla v jednej z vychytených reštaurácií, oblečená v drahých šatách, len aby som spravila dojem na „mladého džentlmena“. V mojej kondícii je to to posledné miesto, kde by som chcela byť. V duchu sa vraciam k rozhovoru s mamou, zatiaľ čo sa obzerám okolo seba a snažím sa nepokukovať po hodinkách príliš okato.
Povedala mi, že ak toto zvládnem, nechá ma robiť si tú svoju kariéru (pri tom slove pokrčila nosom), a navyše mi zaplatí za tanečné konzervatórium, čo predtým odmietala. Keď som sa ako problémové dieťa po skončení strednej školy vychytila z domu v nádeji splniť si sny, všetka jej podpora opadla ako listy zo stromu na jeseň, preto ma toto prekvapilo. Ohradila som sa, že vyžiť dokážem aj sama, na čo ona ukázala na malý jednoizbový apartmán, kde sa mi ledva zmestila posteľ aj s gaučom a kuchyňou, a ja som neochotne prikývla. Už žiadne vstávanie o piatej ráno, len aby som sa dostala na šichtu v Starbuckse.
Z myšlienok ma vytrháva odkašľanie a ja sa rýchlo postavím, pri čom skoro zhodím stoličku, no niekto ju zachytí tesne pred tým, než spadne na zem.
„Ospravedlňujem sa,“ potichu adresujem chalanovi, ktorý stojí predo mnou. Matne si naňho pamätám, bol to ten, čo sa na mňa vtedy díval. Má na sebe sako s vyhrnutými rukávmi, bielu košeľu a tmavé nohavice. Pokožku o niečo tmavšiu, a tvár, čo sa zdá ako vyrezaná umelcom, pokrytú strniskom. Tmavé vlasy, a žiarivé oči olemované hustými mihalnicami sa na mňa usmievajú, rovnako ako plné pery. Rozhodne sa dá považovať za niekoho, čo sa v tejto dobe označuje ako „dych vyrážajúci“.
„Ja sa ospravedlňujem za meškanie. Som Zayn,“ natiahne ku mne ruku s dlhými prstami a ja ju opatrne chytím.
„Finn,“ predstavím sa, a snažím sa vyzerať čo najmenej neohrabane, keď si sadám späť na stoličku, ktorú mi vzápätí zasunie.
Nervózne si hryziem peru, a modlím sa, aby to nebolo trápne. Rande dohodené vašou mamou, na ktorom sedíte len kvôli tomu, že vám niekto zaplatí výšku. Rozhodne nie na mojom zozname.
Ukázalo sa, že Zayn je veľmi spoločenský človek, ktorému sa podarilo udržať konverzáciu aj s mojimi jedno–dvojslovnými odpoveďami. Navyše som za celý večer dokázala vypozorovať, ako si oblíže peru pred tým, než prehovorí, alebo ako sa mu mihalnice obtierajú o líca pri každom žmurknutí, aj tie malé vrásky okolo očí, keď sa usmieval. A podarilo sa mi neprevrátiť ani jeden pohár, alebo náhodou nevraziť okoloidúcemu čašníkovi, či oprskať Zayna pri mojich záchvatoch kýchania. Považujem to za celkom úspešný večer.
A keď ma navyše odviezol domov, odprevadil k dverám a dal mi pusu na líce, môžem povedať, že takto som sa nečervenala už poriadne dlho. Ak ma ten chlapec bude chcieť ešte vidieť po tom, čo som polovicu večere strávila smrkaním, asi mu zagratulujem. A možno, možno nabudúce, keď uvidím moju mamu, tak jej poďakujem.

A na vzhľad poviete čo? chytila ma jesenná nálada (aké prekvapivé), a toto je výsledok:)

20 komentárov:

  1. áááw :3 dokonalá je tá časť :) nechápem prečo by sa nám nemala páčiť o.O :3 vzhľad je užasný :) teším sa na dalšiu časť:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. noo lebo tam nie je Harold?:) ale hádam tu mám aj nejakých milovníkov Zayna:) ďakujem:))

      Odstrániť
  2. Ako...tiež nechápem, prečo by sa nám táto časť nemala páčiť. O.o Kvôli tomu, že namiesto badboya Harolda je tu šarmantný Zayn, alebo ako? -.-"
    Rozhodne s tebou nesúhlasím. (Aké prekvapivé.)
    Je to....sbuwoôirhgwukl. ♥ Neskutočne sa mi páči písanie v prítomnom čase /je prítomný, že?/ a Finley je parádna. :DD Jej mama ako vystrihnutá z Vogue, s dokonalými priateľkami, ktoré majú ešte dokonalejších synov. Proste genialita. :33 A to, aké je to nedokonalé, je vlastne dokonalé. (Máš celý život na to, aby si vyriešila tento rébus.)
    Ale ďalšia časť už bude s pánom voňavým nebezpečným, že? ^.^ (Nie, nechýba mi, len...okej, tak áno. Ale Zayn je tiež úžasný, aby sme sa pochopili...No nič to. Radšej to vzdám.)
    A oblečko blogu je mňami. ♥ Aj ty tak miluješ jeseň? :33 Normálne, keď som si otvorila blog a uvidela to opršané pozadie a potom si detailne preštudovala každý obrázok tam hore /tuším že záhlavie sa to volá/, tak ma obliala úplná októbrová nálada. ^.^ Nech už je to tu, ach.
    Úžasňácke je to. xx

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne kvôli tomu:) ja viem, že ti tam chýba Hazza, ale neboj sa, bude ešte, špeciálne pre teba. Tretia časť a moja Finn je už parádna?:D Tak to sa budem musieť posnažiť ešte splniť tvoje očakávania.:)
      straašne ľúbim jeseň, všetko okolo nej, farby, šály, čapice a obrovské svetre:3
      thaanks, love:)xoo

      Odstrániť
  3. Ono je to tak krásne! Ja milujem poviedky kde je nejako primiešaný Zayn /chápeš ma :D) ♥ Ja viem, že slovo dokonalé to nevystihuje, ale je to vážne dokonalé aj niečo ♥ :) xx
    Vzhľad hodnotím na 1 ******** :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jeej, takže predsa len milovník Zayna:) som rada, že som ťa potešila, ďakujem:))

      Odstrániť
  4. hm... čo dodať. výborné. všetko. kapitola aj nový vzhľad. :) stále ma zaráža, ako dobre píšeš. vieš dobre opisovať situácie a vôbec... len tak ďalej :) aspoň neni nuda keď dáš novú časť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Honey, táto časť sa mi páči a veľmi! Ach Zayn, som zvedavá, ako sa to bude vyvíjať, či bude s Harrym či Zaynom alebo napokon skončí s niekým úplne iným. A vzhľad, ten je neskutočný, úplne krásny ... Danka :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nikoho ďalšieho tam primiešavať už nechcem, takže voľba bude medzi týmito dvoma:) ďakujem:)xo

      Odstrániť
  6. Jééé :) To je také wáu :)
    Jéééj :D ROmantický Zayn, panovačná matka a Finn (stále ma neprestávajú udivovať mená z tvojho výberu :)), ktorá sa snaží odbiť jej nároky. Ale niekedy z toho vzíde aj niečo dobré :) Už to vidím, zlý chlapec vs. milý džentlmen...zaujímavé. Kým pôjde so Zaynom na výlet do Paríža, kým Harry ju oprie o stenu vo výťahu s rukou na jej zadku...zaujímavé :D Prepáč, musela som tie predstavy niekam vopchať :) Ľúbim to, navyše mi tie kvapky dažďa na krajoch úplne perfektne doladili tú situáciu, keď Finn bola v byte, taká malá útulka kocka v ktorej je cítiť, že je to domov :) ♥ ľúbim, good sis xxxxx

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Geez Peťa, ty musíš vždy všetko pokaziť!:DD ešte si niekto prečíta tvoj komentár a pomyslí si, že tú poviedku píšeš ty:D noo do Paríža nepôjdu, ale... neprezrádzam, nie!:D badboy a džentlmen, určite to ešte zaujímavé bude:)) och, k ďalšej časti pridám fotku bytu, ešteže si mi to pripomenula:D:) ľúúbim, eevil twin:)xoxo

      Odstrániť
  7. Špičková kapitola ;) Navyše som aktuálne tiež chorá, takže som sa do Finn dokázala úžasne vcítiť ( navyše som včera musela ísť na nákup a zničila tri balíčky vreckoviek, tiež vďaka ma-mič-ke) :3
    Myslela som si, že kombinácia Harryho a Zayna bude neodolateľná a bohužiaľ, je až PRÍLIŠ neodolateľná :D
    Ale Finn... Mysli na Finn!!! :(
    Čo si to dievča pri tých dvoch počne? :O Ja by som si z nich nevybrala ani po desiatich rokoch rozmýšľania :P
    Css, k svojim postavám si vždycky krutá :DD
    By the way, vzhľad je vydarený- ja osobne sa na Sweater Weather neskutočne teším :))x

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Chuudiatko, tak sa rýchlo vyzdrav, aby si už ďalšie vreckovky nemusela ničiť:) Aj ja musím pri písaní myslieť na Finn, inak by som sa uniesla a tento príbeh by nadobudol trošku rýchly spád:D Desať rokov to hádam naťahovať nebudem, ale dievča to bude mať ťažké. (ja viac, koho, dopekla, koho?!)
      To som rada, že moje čitateľky majú tiež rady takéto počasie, ďakujem;)xo

      Odstrániť
  8. Časť je úplne úžasná Katie! A nový vzhľad je tiež krásny :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. časť je ako vzdy dokonala, Zayn ako vzdy na zjedenie a tak mi v tej časti nechýba absolútne nič, je tam humor, vážnosť a hlavne nieco, čo je vo všetkých tvojich častiach, nieco čo ma núti čítať takmer bez dýchania, nieco od čoho nemõžem odtrhnúť zrak ani myseľ a už vôbec nie pozornost...niečo čo dokáže napisat len málokto :3 krásne ukončenie dňa stravného v kine na dokonalosť TIU a vzhľad je tiez dokonalý...až na to že s jeseňou pomaly prichádza aj škola, do ktorej sa mi nechce ani náhodou....ale ďakujem za spríjemnenie rimania v posteli a za písanie krásnych príbehu ktoré má nemrzí čítať ani ked bude najhoršie :3 Love ya :*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. neboj sa v tej škole to zvládneš:) si zlatáá, ďakujem žienka, love ya too:)xxx

      Odstrániť
  10. Katuuš stihaš pridať do večera ešte jednu kapitolu ? :D lebo jak prekročim terminál uz si dávam na chvíľku pokoj od slovenčiny :). Pre mna :*

    OdpovedaťOdstrániť