streda 28. augusta 2013

Spider's Web Of Lies 02.



„Finn, ako nemôžeš vedieť, či bol pekný?“ pýta sa ma Ada už asi po tisíci krát a ja prevrátim oči. 
„Normálne, Ade. Bol celý krvavý, a navyše jeho správanie narušilo akúkoľvek štipku šarmu, čo mal,“ precedím pomedzi zuby, a tesnejšie k sebe pritiahnem moju koženú bundu. Vietor mi rozstrapatí vlasy, no už sa ani nenamáham uhladiť si ich. Rada sa pomaly posúva dopredu a Ruby ma za zápästie potiahne bližšie k nej.
„Ale povedala si, že mal jamky a kučery,“ zdôrazní nadšene a oči jej v tme zaiskria. Zovriem pery, neodpovedám, namiesto toho sa znovu posuniem o miesto ďalej. Piatok prišiel príliš rýchlo, a ja som už aj skoro zabudla na incident, čo sa stal takmer pred týždňom. Samozrejme, keď ma dievčatá vytiahli von a začali kvôli tomu vypočúvať, bolo dosť ťažké zabudnúť.
Nohy odeté v topánkach s podpätkami enormnej veľkosti ma začínajú pobolievať, a cítim ako sa mi formuje otlak, a to sa večer ešte ani poriadne nezačal. Neželám si nič viac, len sa môcť vrátiť domov a stráviť ho v posteli s notebookom plným filmov. Pozriem na oblohu s prosbou pre padajúcu hviezdu niekde na druhom konci sveta, a potom sa nejako ocitneme pred vyhadzovačom a chystáme sa vkročiť dovnútra klubu.
„Budem potrebovať preukaz totožnosti, slečna,“ zastaví ma. Vnorím ruku do kabelky a pozriem do peňaženky, potom do každej jednej priehradky, ale nenájdem ho. Dopekla.
Hodím ospravedlňujúci pohľad Adeiným smerom a vyšlem  baby dovnútra. „Nenechajte si kaziť večer. Pravdepodobne ho mám niekde doma, prepáčte.“
„A ako sa dostaneš domov?“ spýta sa Ruby, a ja myknem plecom, potom odstúpim z rady. To už je v tej chvíli najmenšia starosť. Ďakujem šťastná hviezda na druhom konci sveta.
Zhlboka sa nadýchnem a začnem kráčať cestou k najbližšej zastávke metra. Možnosti chytiť taxík v piatok večer som sa už dávno vzdala. Chodník mi však zatarasí nejaká postava. Napriek podpätkom musím vzhliadnuť hore, a potom rozpoznám kučeravé vlasy a úškrn na tvári. Oči sa mi prekvapene rozšíria a obočie vystrelí dohora. Čo tu ten robí?
„Hľadáš niečo?“ Hlas má rovnaký ako vtedy, a mnou prejdú neželané zimomriavky. Obranne si prekrížim ruky na hrudi, potom naňho zagánim, až pokiaľ nevytiahne ruku z vrecka a zovrie v nej známy preukaz.
„Finley Maria Paynová,“ prečíta nahlas, potom mu oči prebehnú po celej mojej postave a uznanlivo prikývne. Mám chuť stiahnuť si krátke šaty nižšie na stehná, ale namiesto toho zalapám po dychu a natiahnem ruku.
„Odkiaľ si to zobral?“ Snažím sa mu ho vytrhnúť, no stačí aby ruku zdvihol nad hlavu a nemám šancu dočiahnuť ho.
„Ležalo to u mňa na dlážke. Pôvodne som ti ho chcel doručiť domov, ale čo by na tom bolo zábavy?“ Kútiky úst má zdvihnuté v provokatívnom úsmeve, a nevidím na ňom už ani jedinú známku toho, že by bol pred týždňom zbitý do krvi.
„Jasné,“ odfrknem a znovu sa skúsim vziať mu ho. Tentokrát sa skloní, aby mal oči na rovnakej úrovni ako ja a vloží mi kartičku do výstrihu šiat, z ktorých mi trčí vrch čipkovanej podprsenky. Na chvíľu mi tam zostane pohľadom, a zahryzne si do spodnej pery, čo by som v inej situácii nepochybne považovala za neskutočne sexi, ale momentálne by sa mi krvi nedorezal.
Preukaz si rýchlo strčím do tašky, potom pozriem na drzého chalana a prižmúrim oči. „Uhni.“ Snažím sa popri ňom prešmyknúť, no vždy sa pohne do tej istej strany.
„Žiadne ďakujem?“ Teraz je už vystretý, a hľadí na mňa so zdvihnutým obočím.
„A moje ďakujem je kde?“ vyprsknem, strčím mu do pleca a konečne sa mi podarí ho obísť. Okamžite začnem rázne kráčať dopredu a neobzerám sa, ani keď na mňa volá celým menom. Moje krátke nohy však nemajú šancu, a o chvíľu ma dobehne, pričom mi položí ruku na spodok chrbtu, nebezpečne blízko môjmu zadku. „Kam sa tak ponáhľaš, Finley?“
Neodpovedám, namiesto toho prudko zastanem a pozriem mu priamo do očí. Normálne som ten tichší typ dievčaťa, čo z bezpečnej vzdialenosti pozoruje problém a čaká, kým sa sám nevyrieši. Ale tento chalan mi dvíha pulz, a naozaj prekračuje hranicu.
Na tvári sa mi objaví úsmev, a on ho začne pomaly opätovať, keď zdvihnem ruku a celou silou ho plesnem po tvári. Zaslúži si to.
Prekvapený zostane na mieste, a ruku si priloží tam, kde sa mu pomaly začína formovať odtlačok mojej dlane. Využijem to ako šancu na rýchly únik, no potom musím zastaviť a vyzuť si topánky. A keď mi po tretí krát zastane do cesty, mám chuť tresnúť mu podpätkom po hlave. Neuveriteľné.
„Potrebuješ odvoz?“ Jeho prízvuk v tejto vete sa ešte viac zvýrazní, a zachytí mi zápästie s topánkami, akoby mi čítal myšlienky.
„Samozrejme, zlato, od teba,“ poviem ironicky, a o krok ustúpim, keď sa znovu ocitne v mojej osobnej zóne. Až vtedy si uvedomím, že mi divo búši srdce a hrudník sa mi prudko dvíha. Môj dych sa medzi nami mení na paru, a normálne môžem cítiť teplo sálajúce z jeho tela. Ruky mám ľadové, a on akoby mi znovu číta myšlienky, pritisne sa ešte bližšie. Už nemám kam ustúpiť, chrbát mi narazí do steny. Bez podpätkov som pri ňom maličká, a roztrasene sa ho snažím odtisnúť, no je príliš silný.
Chlad z chodníka mi stúpa cez chodidlá do tela, a ja nedobrovoľne dýcham vôňu, čo vychádza z jeho tela. Zacítim jemný náznak kože, potu a mužskej voňavky. Vonia ako nebezpečenstvo.
V plnej sile na mňa doľahne strach. Čo ak mi chce ublížiť? Zatvorím oči a hlavu si opriem o stenu za mnou. Chvíľu čakám, cítim na sebe jeho oči, a on potom odstúpi. Prekvapene sa mi zatrepocú viečka a sledujem, ako kráča k okraju chodníka, zatiaľ čo sa mi spomaľuje tep.
Svižne nasadne na motorku, ktorú som si tam predtým nevšimla a potom sa obzrie na mňa.
„Ešte sa uvidíme, Finley Paynová. Mysli na mňa,“ žmurkne, predtým než si na hlavu nasadí prilbu a naštartuje motorku. Nemôžem prinútiť moje svaly k pohybu.

oh well, dúfam, že sa vám páčila aj druhá časť;) ďalšia pravdepodobne cez víkend, možno skôr:)

10 komentárov:

  1. O moj bože :OOO juuuuuj on a ona :O a toto :3 šalené to je :) dokonalé :) rýchlo dalšiu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Neskutočné, takže predsa je to Liamová príbuzná, strašne pútavé a ten Harry, ach ešte aj tu je príťažlivý, no kde nie je? :D Takže Finley, zaujímavé, vedela som, že to nebude obyčajné meno ;) Už teraz sa teším na ďalšiu časť a mimochodom uži si ešte posledné dni prázdnin ... Danka :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Uznávam ťa!!!
    myslíš, že ešte je potrebné sa vyjadriť k podpychovaniu s "tým nádychom!! Bože, keby sa za mnou zastavil chalan na motorke a povedal mi "mysli na mňa" asi by som nadvihla sánku od členkov a s priblblým úsmevom kráčala domov. My realistky vieme, že sa to nestane tak si to aspoň budem pekne čítať dokola v tvojom podaní a budem sa čím ďalej tým viac rozplývať :D
    Ňah, teším sa na víkend a už mám druhý dôvod prečo sa nevtrepať do kože :D Proste bomba, poctivo čakám na novú časť! Luv ya ♥ :) xx

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Takže Finley!
    A voňavé nebezpečenstvo!
    Ja som vedela, že toto bude tá najdivnejšia poviedka ever.
    Už teraz ju milujem. xx
    (A ako sa stretnú nabudúce? Hsdhjkl, mňam. ♥ )

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ejha.. veľmi dobrá časť :) a btw, finley sa volá môj bratranec :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. úžasné! všimla som si, že dievčatám rada dávaš také nezvyčajné mená, I love it! ♥ strašne sa mi to páči a tak skvele sa to číta, sweetie :3 xx keep writing ;)
    BTW, tie fotky chalanov na boku ma úplne dostali ;)☼

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ouuu shit...nemám slov to je dokonale :3 krásna časť....nebezpečenstvo ja rada :3 a tvoje poviedky este radsej...ach neviem sa dockat novej časti tak rychlo prosím <3

    OdpovedaťOdstrániť
  8. zamilovala...! keď to čítam, nechcem prestať... myslím, že slová ako perfektné/ úžasné/ dokonalé ani zďaleka nevystihujú to, aké je to... perfektné/ úžasné/ dokonalé... :D :3

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Začínam sa do tohto príbehu zamilovávať (existuje vôbec táketo slovo?) :D

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Či sa mi to páčilo? Už teraz to úplne žeriem! :3
    Kde si sa naučila tak opantávať ľudí obyčajnou spleťou slov v podobe poviedok, na ktorý je potrebný len Word a tvoja geniálna hlavička?
    Kebyže sa takéto "nebezpečenstvo" udeje aj mne, som v siedmom nebi (alebo teda skôr v pekle), šťastná ako blcha :D
    Ale so silnou pravdepodobnosťou nestane, takže už na to radšej nepomyslím :P
    Ale predstava Stylesa na motorke, Stylesa hryzúceho si dolnú peru, Stylesa hovoriaceho "Mysli na mňa" je taká lákavá, až to bolí -.-
    Som nemožná, ale kto nie je? ;)
    Inak, Finley je zase meno, ktoré mi nič nehovorí (aké prekvapenie :D) a to je na tom celom najlepšie! Báječný výber, darling :*

    OdpovedaťOdstrániť