pondelok 6. januára 2014

Spider's Web Of Lies 27.

Dopísala som tento kúsok, a potom iba tak pozerám na klávesnicu - čo ďalej?? Potom mi šiel Sherlock (čo budem predýchavať tie dva roky, keď v nedeľu dajú tretiu epizódu, a zase pauza; damn you BBC), a potom som vlastne už nebola schopná niečo naťukať. Takže dnes iba krátka časť, ale snáď trošku záživnejšia.;)


Všetci ľudia sú rovnakí. A sme súdení iba podľa toho, čo robíme. Nikto sa nespýta prečo. Lebo ľudia sú zároveň aj sebecké svine. A po celý ten čas, keď som vinu hádzala na ostatných, nikdy mi nezaplo, že možno aj ja som taká. Zapadám do tej zvrátenej schémy úplne presne.
Keď sa prevraciam na druhú stranu, celé telo mám stuhnuté. Svaly prostestujú, a prikrývka sa obtiera o nahú kožu. Do hlavy mi niekto mláti tupou palicou. Zvuky ku mne prichádzajú vzdialene, a ešte stále sa mi všetko točí. On je na zemi, s rukou pod hlavou, a polovicu tela mu zakrýva deka.
Jazykom si navlhčím vysušené pery a snažím sa nepanikáriť, no potom si uvedomím, že sedím nahá na jeho posteli, v hrdle cítim žlč a je mi zle aj zo seba. Nechcem sa hýbať, pretože pri každom pohybe mi je čoraz horšie, no nemám inú možnosť.
Nemôžem nájsť ani tričko s podprsenkou, preto si už v džínsoch natiahnem prvé, čo zbadám; jeho, s dlhými rukávmi, ktoré pri mne smiešne visia. Telefón mám vo vrecku, topánky pri dverách a v krku guču. Moja dôstojnosť záhadne zmizla.
A než stihnem vyjsť zo dverí, uvedomujem si, že ma sleduje. Tými dlhými rukávmi si zotriem slzy, čo sa spustili, a potrebujem sa niečoho chytiť, som dehydrovaná, zmätená.
„Finn,“ zachrapčí, odvrátim zrak keď si naťahuje boxerky, a jeho opatrený pohyb smerom ku mne niečo spúšťa. Som na chodbe, kolená sa mi podlamujú, a nedostanem sa ďaleko, lebo je tam so mnou. „Nechoď.“
Pokrútim hlavou, ale slzy už nemajú ísť aké, oboma rukami sa chytím steny a on ich ku mne vystrie, akoby ma chcel zachytiť. Mykne ma.
Podarí sa mi prejsť až do obývačky, a tam ma naozaj zachytí, strčí ruky pod tričko na moje brucho, a potiahne si ma do hrude.
„Harry... vedel si... vedel si, že ja som ešte ne–...,“ nemôžem pokračovať.
Pery mi pritlačí na krk, presne ako včera, a ja sa snažím vymaniť z jeho zovretia, no nepustí ma. „Prečo si chcela odísť?“
Ignorujem tú otázku. „Ako si mohol?“ vyjde zo mňa, potom ma konečne pustí, a ja vycítim, že sa ho zmocňuje hnev.
„Tak teraz to bude takto,“ povie až príliš pokojne, „všetku vinu hodíme na Harryho, pretože dokonalá Finny za nič nemôže, ona je chúďatko.“
„Priznaj sa, že si nevyužil tú situáciu. Mal si ma tu ako na podnose, opitú, kedy by som prikývla na hocičo, zatiaľ čo ti tvoji kamaráti sedeli v obývačke!“ Zaborím si ruky do vlasov, a chcem sa rýchlo pohnúť k dverám, no musím spraviť únik smerom ku kúpeľni, pretože mi skrúti žalúdok.
Zložím sa na kolená pri záchode, a opriem si hlavu o chladnú vaňu; napne ma len naprázdno. Nesleduje ma tam, a neviem koľko minút ubehne, no pripadá mi to ako nekonečnosť, keď sa konečne odvážim postaviť.
„Netvár sa, že by si len tak nepozorovane nezmizla, keby máš šancu. Akoby som bol len nejaká lekcia zadarmo, pred tým než sa do toho vrhneš s tým skurvysynom.“ Prekvapí ma pri dverách, a v očiach ma znovu zaštípu slzy. Všimnem si, že Louis nás zaujato sleduje z gauča, potom si z ruky stŕham náramok, čo mi dal Harry, a hádžem mu ho k nohám.

„Dúfam, že si tvoj kamarát užil túto show, pretože ďalšiu, v ktorej by som figurovala, už neuvidí.“

3 komentáre:

  1. What? Tak počkaj...WHAT?????? Takto, správne! Má to lepší efekt...
    Harold? To fakt?
    Akože, teraz mi nie, že "trošku" vybila dych, ale prosím? Všímaš si, v akom totálnom šoku som? Veď on bol sviňa, ale až taká? Ako, aj Finn je lama, ale oni dokopy sú ako dva úplne šialení a pomätený ľudia. Tak fajn, ja sa z toho vypracujem a bude dobre, veď Katherine to urovná. Však? Vkladám do teba všetky nádeje, že to urovnáš :) Alebo nie, nemusíš. Bude to zaujímavejšie. Zayn je kretén, Harold je kretén a nakoniec nám Finny zostane s nejakým namakaným tanečníkom,či? :D Teším sa na ďalšiu čásť, júú!! (moje hypotézy sú vymyslené, nezaložené a nepodložené na faktoch, čiže ich neber seriózne a ani k srdcu) ;) ♥ x

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dokonalé ! Prvé, čo ma napadlo. Naozaj, je to bombové. Strácam slová. Si jednoducho Pani Spisovateľka !!! ... Danka :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ako povedala Petti- náš elegán je idiot, Harold ešte väčší a Finn skončí s nejakým namakaným tanečníkom. :DD
    Ale vážne... JEEEEEZ tí dvaja sú ako dva protipóly, čo sa dokonale priťahujú ale sú úplne odlišné, čo sa týka pohľadu na vec a vôbec. -__-
    Niečo také by so od Harolda pokojne čakala, no tá vianočná časť ma prinútila pochybovať a teraz som znovu pri tom istom. :D
    Chúďa Finny. :(( (Vôôôbec by som nechcela byť na jej mieste. :DD)
    Teraz by si mala nájsť fakt nejakého namakaného tanečníka á la druhý Johny z Hriešneho tanca, alebo ďalšej klasiky aaa Harrymu by ukázala tak zdvihnutý prostredník. :33
    -Ok, vieš, že si to neprajem! :D-
    Vyžívam sa v nezmyselnom vymýšľaní pokračovania tvojich poviedok, I´m sooo sorry. :(((
    Ale toto je skvelá poviedka, je tam toľko cliffhangerov- najviac uprostred deja :D, že sa ani nedajú spočítať. :3
    A záživné je to STÁLE, tak netrep, Katie. -.- :D ♥ xoo

    OdpovedaťOdstrániť