sobota 20. júla 2013

Spider's Web Of Lies (maybe?) - Prológ.

Zistila som, že som sem už dlho nič nepridala. Dúfam, že sa na mňa nehneváte, a ak hej, odkážem to mojej múze, ktorá sa cez prázdniny vybrala niekam na dovolenku do teplých krajín:) 
Nie je to časť, iba prológ k ďalšej poviedke, čo som napísala už dávnejšie, a po skončení Life Goes On sa budem venovať asi jej:) Ako vidíte, pracovný názov je zatiaľ Spider's Web Of Lies (všimol si niekto? SWOL?:P), ešte sa to môže zmeniť na Connection, neviem:)
Potrebujem však vašu radu, takže naboku v ankete prosím zahlasujte, že s kým by mala byť, aby som to mohla domyslieť. Thanks, sweethearts, ľúbim vás♥


Existuje starý čínsky mýtus o červenom vlákne osudu. Hovorí, že bohovia uviazali niť okolo členku každého z nás a spojili ho s ľuďmi, s ktorými máme predurčené prísť do kontaktu. Toto vlákno sa môže natiahnuť a zamotať, ale nikdy sa nepretrhne.
Ak sa dva životy majú dotknúť, vesmír pre to spraví všetko. Určité väzby nemôžu byť porušené, bez ohľadu na prekážky, bez ohľadu na to, či je všetka nádej stratená, to spojenie bude naviazané. V priestore, v čase, po cestách, ktoré nemôžeme predvídať, príroda si vždy nájde svoju cestu.
490,000 bábätiek sa dnes narodí, každé z nich jedinečné a nejako spojené s touto veľkou ľudskou reťazou. Dalo by sa povedať, že hneď ako je pupočná šnúra oddelená, stanú sa z nich jednotlivci s ich vlastnými nádejami, snami a túžbami. Ale v skutočnosti sme všetci zložení zo systémov, triliónov buniek a DNA. Všetko to vytvára sieť, živú, dýchajúcu sústavu. Každý sen, ktorý dosiahneme, každá túžba, ktorú chováme, každá nádej, ktorú splníme má oveľa väčší vplyv na naše skutky, než si ktokoľvek vie predstaviť.
Vlákna ktoré nás spájajú nie sú viazané priestorom ani časom. Čo sa zdá byť ako zvrat v osude je vlastne len jedno z tých vlákien natiahnuté, zamotané do uzlov, v ktorých sa nemalo ocitnúť. A aj keď to môže vyzerať, že tie nite sú niekde rozstrapkané, nikdy sa neroztrhnú.
Niekedy tie najdôležitejšie spojenia prichádzajú neočakávane. Prekvapia nás v tom najbezbrannejšom stave, a spôsobia zmätok v pevne ustanovenom kolobehu. A potom sa ocitneme pred rozhodnutím. Zistíme, že nemáme len jednu cestu, ktorou sa pustiť. Musíme si vybrať.
Keby som toto vedela, veci mohli byť oveľa jednoduchšie. Ale niekedy nás naša neznalosť zavedie na chodníčky osudu, ktoré by sme si inak nevybrali. Bolo by to tak ľahké, poznať dopady a následky mojich činov. Ale je to cesta, čo nás definuje a nie ten konečný cieľ.

Žiadna zápletka, len malá úvaha, nič neprezrádzam, dúfam, že potom budete prekvapení. Skúsil by niekto aspoň odhadnúť, o čom by to mohlo byť? Napíšte mi názory a nezabudnite zahlasovať v tej ankete:) →→→

14 komentárov:

  1. Wow :) neskutocne si to opisala :) paci sa mi tooo..:3 tesim sa na tuto poviieeedku :3

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pekná úvaha, taká trochu romanticky letná, doslova prázdninová...lenže potom príde september. Paradoxne som si uvedomila, že prakticky všetky čínske legendy sú také milé optimistické, plné nádejí, že sa nečudujem, že k ich učeniu sa utieka toľko ľudí...ale potom si možno uvedomia, že sme v Európe a máme svoju vlastnú hnusnú legendu o Bohu, ktorý nás síce v nebi pekne poprepájal a spojil a potom ráno vstal ľavou nohou a rozhodil nás po zemi..."Nate, hľadajte sa !A neverte, že sa to každému aj podarí a ak aj, nezistíte to...budete to len tušiť" :-)...V ankete zahlasovať neviem, žiaľ, stále sú títo chlapci pre mňa iba jednoliata masa...a o čom by poviedka mohla byť ? Ja by som navrhla odpatetizovať a šupnúť ich do úplných začiatkov ešte predtým, ako sa stali slávni a začali hrať....Teda nie o nich, ale o každom osve ( prípadne iba o jednom z nich - tom najmenej zaujímavom a peknom :-) ) ako normálnom chalanovi v MŠ, ZŠ, s pupákmi na ksichte, rodičmi, kamošmi a žiadne baby a ocucávanie...trebárs aj s tou tvojou červenou nitkou na nohe...ale len po miesto, kde sa stretnú...potom je to už klasická slávna nuda...Možno už také niečo v svojich poviedkach máš, ale mne by sa to páčilo. Ale predsa...čo tak z pohľadu tej nitky ? NITKA - hlavná hrdinka - nadšená, najedovaná, rozhorčená, krásne sa tiahnúca...:-) Na FB sa ti pokúsim dať jednu pesničku s videom...:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. s tým Bohom to je úplná pravda, radšej nech nepríde september, zatiaľ nechávam teda poviedku v otvorenom prázdninovom duchu, potom sa uvidí:D
      a mohla by som napísať len o jednom chalanovi, bez báb a všetkého, ale potom by sa to nepáčilo ani mne, a myslím že ani mojim čiateľkám:D ďakujem však za návrh:))

      Odstrániť
  3. je to úžasné :) teším sa na noú poviedku.... myslím si, že kým sa tí dvaja k sebe dostanú, budú si toho musieť veľa prežiť ale nakoniec to zvládnu.. ale nakoniec sa určite niečo stane :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. a ešte, tiež si myslím, že by bolo dobre, keby bola tá poviedka taká, že 1D neexistujú iba jeden z nich alebo dvaja.. :D je to super.. také živšie.. viem to, keďže sama píšem jednu takú.. a musím povedať, že ju číta viac ľudí ako keď som písala o 1D ako o 1D (aj keď, je pravda, že tá prvá bola hrozná blbosť, minimálne na začiatku) :D ale naozaj, všetko od teba je neskutočne super :) máš neskutočný štýl písania, ktorý sa mi strašne páči :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ale no to snáď nie! myslela som si, že som tam napísala, že nič neprezrádzam?:D nechaj sa prekvapiť, každopádne ďakujem, hun:))

      Odstrániť
  5. Prestaň už konečne byť taká dokonalá, áno? -.-"
    Prvý šok bol, keď som zistila, že si pridala nový článok. Druhý, keď som pochopila, že je to nová poviedka. A tretí, keď som ju dočítala a zistila, že je to tak úžasné, že som si to musela prečítať dvakrát. (A nie, tentoraz to prekvapivo nebolo preto, že by som tomu na prvýkrát nepochopila. :DDD)
    Proste...ja sa môžem snažiť ako chcem, a hovoriť o tom koľko chcem, aj tak nikdy nepochopím, ako je možné, že niekto dokáže takto písať. Mimo môjho chápania, ale naozaj sa ani nečudujem. :DD Je to úžasné, a naozaj netuším, čo máš v pláne, ale myslím, že viem, kto bude hlavná postava okrem toho dievčaťa. (Nie, vôbec som nehlasovala za toho, za koho si myslíš, že to bolo. Ha. Haha.)
    Takže ak to tak bude, minimálne spolovice tá poviedka už dávno bude dokonalá, a o tej druhej tiež nepochybujem, pretože som si istá, že tvoje písanie sa fakt zhoršiť nemôže. :DD :3
    Z tohto teda vyplýva, že sa mám na čo tááááááákto tešiť. ♥
    A tiež som toho názoru, že by Harold (nie, vôbec nevidím do budúcnosti, a ak naozaj nevidím a bude to niekto iný, toto je potom poriadny trapas /ale YOLO/) nemal byť slávny, lebo to je všade.
    Všade.
    Teším sa jak decko na Vánoce. :3333
    *Aďka* xx

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. a vieš čo je mimo môjho chápania? ako dokáže pár takýchto slov vyčarovať človeku úsmev na tvári veľkosti polovice jeho tváre!:D
      vy aj s tým vaším Haroldom, ako to tak vyzerá, máš sa na čo tešiť, pretože teraz väčšina hlasov smeruje práve k nemu:D (ale priznám sa, on by bol moja prvá voľba, dobre sa o ňom píše:3)
      thaaaaaaaaaaank you, love, ani nevieš ako sa ja teším, dúfam, že moja pavučina vás zaujme:P (tie lži tam majú ooobrovskú úlohu, to môžem povedať;))xoxoo

      Odstrániť
  6. Podskočila som od šťastia, keď som zistila, že si pridala nový článok a ešte s väčšou radosťou si TOTO prečítala :3
    Koľkokrát? Hmm... dvakrát, trikrát, ja to beriem ako niečo posvätné, aj keď nechápem prečo, asi kvôli tej čínskej legende- tie dve slová majú akési čaro, čo ťa prinúti ich uctievať :D
    Takže sa za dobrý vývoj tejto poviedky budem modliť ( svojím spôsobom, keďže nie som veriaca ), ale asi to nebude treba, pretože u Teba som ešte nevidela jedinú zlú poviedku, či časť :P
    Veľmi sa mi páči ten názov, že pavučina lží, och I♥it, už som aj hlasovala v ankete ako poctivý čitateľ, tipni si pre koho -.-
    Nevieš? Ok, pre Hazzu *_* Lebo ja som na milovanú Mrchu ešte nezabudla a Styles sa tam akosi hodí, mno 8)
    A tento mýtus vyzerá ako veľmi zložitá cesta životom istého dievčaťa, ktoré bude mať pred sebou ťažké rozhodnutie (myslím, že kvôli dotyčnému chlapcovi) a rozhodne sa... nejako :D
    Môže byť? :O
    Veľa šťastia pri písaní a bež pohľadať svoju múzu, aby z toho slnka nemala príliš zohriaty mozog :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Styles sa asi hodí všade, čo?!:D ale niee, veď ja sa nesťažujem, určite by som potom nejako zmanipulovala hlasy, aby mi vyšiel on!:D just kidding, aanyway...
      zložitá cesta bude, a rozhodovať sa veru bude, a neviem, či sa vám bude páčiť, že ako sa bude musieť rozhodovať:) ja tú poviedku už teraz zbožňujem, aj keď je len ako taký menší náčrt v mojej hlave:3 :D
      ďakujem♥♥

      Odstrániť
  7. Ahoj Katie, prepáč mi, že som sa dlhšiu dobu neozvala, ale som v poslednom čase, ani neviem, ako to mám opísať, v inej dimenzií či v inom svete? V mojom živote sa teraz dejú zaujímavé a pre mňa niekedy nepochopiteľné veci ale nejdem ti tu o nich písať, pretože to mal byť pekný komentár. To, čo si napísala je dokonalé! Myslím to vážne a úprimne ti poviem, že v istej pasáži som sa v tom našla a akurát sa to týka práve toho, čo teraz zažívam. Je to neskutočné, ale je to tak! Ešte raz sa ospravedlňujem za moju "neprítomnosť" a sľubujem, že moje komentáre tu budeš čítať v pravidelnom čase ... Danka :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. netráp sa, hoci, chýbala si mi!!:)
      tipujem v pasáži poslednej, predposlednej?:) ja ti v každom prípade držím palce, aby si to zvládla a ďakujem za komentár:))

      Odstrániť
    2. Dobre tipuješ, v tej predposlednej :) Ďakujem veľmi pekne, si veľmi zlatá, je to síce ťažké lebo sklamanie bolí ale čo už? Bude dobre, verím tomu ;)

      Odstrániť