piatok 17. apríla 2015

Ja a Australia.(A Maruš, lebo to je pre ňu.)

Toto som už dlho nerobila, tak sa ospravedlňujem, ak som trošku zhrdzavela. Ideš.

Mitch the bitch je môj najobľúbenejší badboy zo všetkých.


Po sto rokoch nevypotím lepšiu otváraciu vetu, aj keď faktom zostáva, že táto ani nie je moja, ale môjho verného čitateľa, ktorý si vyžiadal článok. To ako keď som jej v štrnástich sľúbila, že keď budem mať pätnásť tak jej napíšem môj prvý smut a ona si to naozaj zapamätala a potom ma s tým neprestala otravovať. Toto by dopadlo tak isto, takže tu je pár slov. O mojich dvoch odchodoch a jednom príchode a ešte o všeličom, čo by si zaslúžilo byť niekde zapísané.


Austrália je magická. Dvadsaťšesť hodinová cesta už menej. Prežili sme, pohli sme sa ďalej. Vyspala som jetlag, čo mi netrvalo až tak dlho ako som očakávala a potom to bola jedna veľká adventure. Ešte stále to tak trochu spracovávam, že či som si to všetko len nevymyslela. Shelly mi spravila mentálny bucket list, ale to bol len taký, že čo sme dopĺňali po ceste. Že až keď som to spravila. Zjedla froyo, videla jedovatého hada(viď. nižšie), spravila si tisíc selfí s klokanom, skočila z päťmetrovej skaly do oceánu, zjedla tri milióny ázijských jedál, kŕmila bábätká, oslavovala Passover, bola v opere na opere, zjedla ďalšie ázijské jedlá, zjedla vegemite (v podstate som tam stále len jedla. Uch, alebo sú to tie najlepšie zážitky). Zatiaľ mi v uchu hrali The Wombats(!!!) a Fall Out Boy a The 1975 a Halsey. (Lebo musím spomenúť hudbu, o nej som vždy rada písala.) A ešte tam najkrajšie zapadalo slnko.




Sprievodca po Melbourne by som asi dobrý nebola, ale niečo by som o ňom vedela. Nájsť tie špeciálne miesta. (Hlavne najlepšie miesta na shopping.) Raz sme sa aj stratili v centre, keď sme omylom nasadli na zlý tram, ale mali sme aspoň vyhliadkovú jazdu. V každom prípade majú čarovnú galériu, z ktorej som nechcela odísť a ešte na jednej ulici namiesto McDonald’s napísané že Macca’s čo je ako austrálska verzia „Mekáču“ a inde by ste to nenašli. Ešte som aj objavila nočný život, ku ktorému som síce nebola ešte pripustená, keďže som tam oslávila iba svoju sedemnástku, ale aspoň som nasávala atmošku. Bola to jedna dlllhá ulica plná barov, čo boli len také diery v stene a na ulici davy ľudí, čo mali v rukách alkohol alebo svoje topánky a chodili tam bosí alebo zmrzlinu z tej úžasnej zmrzlinárne na rohu. Boli tam aj pouliční speváci a jedno hipícke prevedenie tancov a hudby a to všetko som ja sledovala. A len si tak vravím, že keď sa tam niekedy vrátim, na to miesto sa URČITE musím.




Pehaté pleco a jedno zelené oko z autobusu som nikdy v škole nenašla, ale to možno iba preto, že som z toho chalana videla iba polovicu. Ale našla som si tam Carlosa a Oliviu, Kirsty, Crystal, Miu, Grace a Paulinu. Bol tam aj Stefan the frying pan a Ben the pen a ešte aj vyššie spomenutý Mitch the bitch. (Tak som ich naozaj nevolala, to len Maruš mala básnickú chvíľku.) Bol to naozaj najlepší badboy a na campe z biológie som mu povedala asi dve vety. Inak som aj nosila takú uniformu, pásikavé zelené šaty a fialový sveter a šedé ponožky... aspoň som nemusela každé ráno rozmýšľať. A inak najčarovnejší zo školy bol môj učiteľ biológie, na ktorom som sa smiala každú hodinu a pri odchode mi dal karamelovú koalu. Občas mi všetci odtiaľ chýbajú.


Už je to asi príliš dlhé a dúfam, že Maruš poteším. Tá veta posledného odseku nebola depkovacia, Marietta, lebo to ja nerobím! To je len fakt. Tak som nasadla na lietadlo a vyronila pár sĺz sediac vedľa najtučnejšieho človeka z lietadla, ktorý musel, samozrejme, byť vedľa mňa. V Singapure je pekné letisko aj s tými prízemnými eskalátormi.


P.S.: (Druhý odchod bol z blogu. Ja som ale vedela, že sem ešte niekedy niečo napíšem! Som vás nechala v napätí, to náročky. Tak donabudúca. Dovidenia. Do ďalšieho článku, keď po dvoch rokoch opäť zažijem niečo neobyčajné.)


3 komentáre:

  1. Nezabudla si to ešte, ešte stále si v tom pán :) vidím že Austrália je tvoj soul continent :D tak keď raz budú rovnonožci, sa tam hadam aj nasťahuješ :P prajem ti tých trilión zážitkov a spomienok, aj tých kamošov čo vedia povedať "pirfikt" ako Luke Hemmings (a asi už aj ty :P) lebo si super babenQa a cely tento paradny get away si si zaslúžila za to že si vlastne celkom dobrý človek, okrem toho keď si sarkastická vtedy ťa neznášam :D :D (a v skutočnosti ti najväčšiu svetovú zbierku selfie s kengurami zavidim, nič si z toho nerob :P) P.S...som rad, že tu ešte niečo po sfetovanej Čarlize pribudlo, nebola zrovna najsympatickejším dievčaťom :DDD

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A ty ešte stále vieš tak pekne komentovať.:D Veď keď tam pravidelne bude sneh tak tam možno budem aj ja a inak to nehovorí Huke Lemmings lebo aj ten má síce prízvuk ale Ashton to vie tak...austrálsky! :D
      P.S.: sfetovaná Čarliza zatiaľ zostáva sfetovaná vo svojom svete, ale som si istá, že niekedy ju oživím a bude mať svoj happyend, ktorý si nezaslúži.
      P.P.S.: už neviem písať čiarky:(

      Odstrániť
  2. poviem ti, že zas si raz niečím prekvapila, článok o tebe a Austrálii ;) Hmm, takže si bola v Austrálii? Všetky fotky vyzerajú super, a až som si prečítala článok, zistila som že na svojom zozname prianí musím mať aj Austráliu.
    A čo ešte? Dúfam, že ťa múza nakope riadne, a ty budeš pokračovať tu v písaní, či s 1D či bez nich, jednoducho musíš pokračovať! <3

    OdpovedaťOdstrániť